tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ruunaus Viikin hevossairaalassa

Viime viikon maanantaina lähdettiin aikaisin aamulla kohti Helsinkiä. Oltiin sunnuntai-iltana pakattu lähes kaikki tavarat ja laitettu traileri valmiiksi. Tehtiin myös illalla lastausharjoitus, kun Nemoa ei ole vähään aikaan kuljetettu. Matka Helsinkiin sujui erittäin hienosti. Nemon kanssa on älyttömän helppo matkustaa! Autossa ei tuntunut yhtään liikettä, ja muutenkin se oli rauhallinen, kun pysähdyttiin muutaman kerran juottamaan sitä yms. 



Perillä Viikissä käytiin ilmoittautumassa vastaanottoon. Meille näytettiin Nemon karsina, johon oli todella lyhyt ja helppo reitti parkkipaikalta. Nemo on niin paljon matkustanut ja kierrellyt meidän kanssa, että se jäi taas rauhallisesti karsinaan syömään heiniä. Kun on ruokaa tarjolla, niin ei haittaa, jos paikka vähän vaihtuu!



Meillä jäi maanantaina hyvä aika hoitaa asioita ja vierailla tuttavilla Espoossa. Illalla käytiin vielä moikkaamassa Nemoa Viikissä ja ottamassa näitä viimeisiä kuvia orina. Yövyimme vantaalla Rantasipi Airport- hotellissa. Ollaan aikaisemminkin oltu siellä, ja hotelli henkilökuntineen on kyllä todella mukava. 



Tiistai-aamuna heräsin aivan järkyttävään oloon. En oirehtinut oikeastaan mitenkään, mutta olo oli kuin olisi todella korkea kuume, vatsatauti ja juna olisi jyrännyt yli. Vaikka aina minimoin riskit, niin periaatteesta piti stressata, kun kyseessä eläinlääkärireissu ja kuitenkin nuoren ponin nukutus ja leikkaus. Nemo pääsi leikkauspöydälle ajoissa. Ruunaus meni nopeasti ja helposti laser-tekniikalla. Samalla siltä poistettiin sudenhampaat. 



Koska olo oli aivan hirveä, saatiin pitää pientä korvausta vastaan hotellihuone klo 15 asti, mikä oli ihan todella loistava juttu. Äiti ja iskä hoiteli asioita, kun itse sain vain levätä hotellihuoneessa. Kolmelta lähdettiin ajamaan Viikkiin, jossa oli jo hyvin piristynyt ruunan retale vastassa. Lastattiin Nemo ja ajettiin takaisin Parikkalaan. Matka meni taas oikein hienosti.



Nemo on nyt viikon toipunut ruunauksesta, ja vielä toinen viikko jäljellä. Viisi ensimmäistä päivää syötettiin sille kipulääkettä suun kautta. Lääke on pitkävaikutteinen, ja pitäisi vaikuttaa tämän koko toipumisajan. Nemo rauhoittui kyllä todella paljon ruunauksessa. Nykyään se on todella miellyttävä taluttaa ja hoitaa, eikä välitä tammoista enää juuri ollenkaan. Näykkiminen ja suulla hamuileminen jäi myös kokonaan pois!

Viikissä palvelu oli todella hyvää, ja homma hoidettu hienosti. Nukutuksessa Nemo oli ilmeisesti lyönyt silmäkulmansa, joten seurattiin muutama päivä hieman punertavaa silmää. Punoitus lähti kuitenkin pois, eikä Nemo aristanut silmää, joten ei tarvinnut aloittaa antibioottikuuria! 



Nemo on vielä viikon pienennetyssä tarhassa, ja sitten pääsee jatkamaan normaalia elämää. Nyt ollaan käsitelty Nemoa rauhallisesti ja tehty ihan vain talutusharjoituksia. Tästä on todella hyvä jatkaa! Kuukauden päästä matkataankin Lahteen vuonohevosten mestaruuskilpailujen match show'n, eikä sen jälkeen ole pitkä aika kansallisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti