sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Ensimmäistä kertaa Nemon selässä!

Meillä oli tiedossa kolme viikonloppua täyttä hevoshommaa. Silloin tällöin elämä heittelee, ja nyt perhesyistä jouduttiin perumaan kaikki viikonloput ohjelmineen. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä muut asiat ovat nyt etusijalla. Ja mulla on aivan uskomattoman upeaa kerrottavaa kaikesta huolimatta!


Tänään menin tallille, ja pitkästä aikaa satuttiin kavereiden kanssa samaan aikaan. Pidin Katjalle ensin estetunnin Compsilla, jonka jälkeen hain Nemon käsittelyyn. Totutettiin Nemoa kentällä takaisin liinaan ihan käynnissä vaan niin, että lähtisi nätisti pyynnöstä pois luota ja tajuaisi kulku-uran. Kirsi ja Katja oli tässä suurena apuna, kiitos vaan molemmille! 


Taluttelin Nemoa sen jälkeen vielä hetken, ja tehtiin arkisia maastakäsin-juttuja. Ne sujuivat tosi hyvin, ja Nemo oli todella rennon oloinen. Se käveli todella rauhallisesti, eikä hötkyillyt niin kun sillä joskus on tapana! 


Nemo on pesty viimeeksi syksyllä, joten päätin kokeilla miten se vielä menee pesukarsinaan ja reagoi vesiletkuun. Se kun oli ennen meillä suurempikin keskustelun aihe.. Tänään Nemo seisoi nätisti pesukarsinassa, eikä häiriintynyt pesusta lainkaan. 


Pesun jälkeen laitettiin satula selkään ja kuolaimet suuhun. Vaikka Nemo on vasta kaksivuotias, niin niihin on hyvä totutella, jotta ensi kevään ratsutus sujuisi helpommin, ja pohjatyöt olisivat huolellisesti tehty.


Käytiin vähän pihalla varusteiden kanssa, eikä Nemo ollut lainkaan ihmeissään. Sisällä tallissa nojailin/makoilin satulassa, ja Nemo seisoi rauhallisesti paikallaan, eikä häiriintynyt tai näyttänyt siltä, että juoksisi pois alta.


Kun tämä sujui niin hyvin, niin laitoin jalan satulan yli ja istuin hetken selässä ilman jalustimia. Nemo ei välittänyt siitäkään. Koskaan ei pitäisi koputtaa puuta ja sanoa näin, mutta olisi huippua jos jatkuu samaan malliin ja Nemo olisi näin helppo totuttaa ratsastuksen alkeisiin.


Tänään tuli älyttömän hyvä fiilis tallireissulla. Tuntuu hassulta ajatella, että 1,5 vuotta sitten ostettu alikehittynyt ja huonovointinen varsa on nyt kiltti ja nöyrä ratsuponin alku, jonka selässä on jo käyty ensimmäistä kertaa. Aika menee kyllä todella nopeasti! Ja apuna on ollut niin ihana porukka, joita ei voi koskaan tarpeeksi kiittää! 

8 kommenttia:

 1. Nemo on juuri oikean ikäinen satulan totutuksee! Ja totta, pohja työ kannattaa tehdä huolella niin kaikki loppu on sitten huomattavasti helpompaa! Tsemppiä ja hauskoja heppahetkiä!

  VastaaPoista
 2. Oliko tällä ajettu tai onko ajolle opetettu? Paljonko säkä on jo? kasvanut aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä opetettu ajolle :) Totuttelua varusteisiin ollaan kuitenkin jo tehty. Nemo on tällä hetkellä vajaa 140cm!

   Poista
 3. hyvältä näyttää! muista kuitenkin, että koska nemo on alikehittynyt ja kasvaa normaalia pidempään, sillä ei voi välttämättä alottaa ratsukoulutusta yhtä aikaisin yhtä tehokkaasti kuin muille hevosille/poneille ettei selkä mene tms.

  VastaaPoista